برگزاری وبینار هوش مصنوعی در گردشگری و خدمات مسافرتی
چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه، جامعه متخصصین گردشگری فارسی زبان میزبان وبیناری با موضوع تاثیر هوش مصنوعی در گردشگری و خدمات مسافرتی بود. این وبینار با مدیریت آقای دکتر داود ارژنگ مهر، استاد گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی، برگزار شد. مباحث مطرح شده شامل چهار محور تاریخچه و کاربردهای هوش مصنوعی در گردشگری با ارائه خانم دکتر سوسن اسمی، آینده هوش مصنوعی در صنعت گردشگری توسط خانم دکتر زارا زارعزاده، روشها و مخاطرات استفاده از هوش مصنوعی توسط آقای مهندس مهدی دستمالچی، و پذیرش هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران به سخنرانی دکتر جعفر باپیری بود.
جامعه متخصصین گردشگری فارسی زبان، در تاریخ چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه میزبان وبینار تاثیر هوش مصنوعی در گردشگری و خدمات مسافرتی بود. این وبینار با مدیریت آقای دکتر داود ارژنگ مهر، استاد گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی، برگزار گردید و سخنرانان صحبتهای خود را در چهار محور اصلی ارائه کردند.
ابتدا خانم دکتر سوسن اسمی، کاندید دکتری گردشگری در دانشگاه علم و فرهنگ، تاریخچه مختصری از ورود هوش مصنوعی به این صنعت و همچنین کاربردهای آن در فرایند تولید داده در گردشگری را ارائه نمودند.
سپس خانم دکتر زارا زارعزاده، پژوهشگر و استاد گردشگری در دانشگاه کویینزلند استرالیا، به هوش مصنوعی و آینده آن صنعت گردشگری پرداختند. این ارائه شامل سطوح بکارگیری هوش مصنوعی در گردشگری در سه دسته عملیاتی، تولید و دگرگونی بود. از نظر ایشان، در آیندهای نزدیک، صنعت شاهد بکارگیری هوش مصنوعی در مقیاسی جدید و در سطح برنامهریزی استراتژیک خواهد بود که مدیران ارشد را در فرایندهای مدیریتی یاری خواهد کرد. بنابراین برخلاف تفکر غالب امروز، با پیشرفت هوش مصنوعی در آینده، امنیت شغلی مدیران گردشگری بیش از کارمندان سطح پایین صنعت، تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
آقای مهندس مهدی دستمالچی سخنران سوم این وبینار بودند که با توجه به پیشزمینه و تجربه خود در حوزه تکنولوژی در رابطه با روشهای استفاده از هوش مصنوعی در گردشگری و مخاطرات عدم استفاده از آن صحبت کردند. از دیدگاه ایشان، در حال حاضر بسیاری از سرویسدهندگان سفر و گردشگری در دنیا در حال استفاده از هوش مصنوعی، بویژه برای خدمات پس از سفر به کاربران هستند و عرضهکنندگان صنعت گردشگری باید پذیرای ادغام و پیادهسازی هوش مصنوعی در کسب و کار خود باشند.
و در نهایت آقای دکتر جعفر باپیری، استاد گردشگری دانشگاه کردستان، در مورد پذیرش هوش مصنوعی جهت پیادهسازی در صنعت با رویکرد ایران سخنرانی کردند. ایشان با تحلیل تاریخچه کسب و کارهای آنلاین در گردشگری ایران مطرح کردند که صنعت گردشگری در ایران برای کنار زدن شکاف دیجیتالی و استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سرمایهگذاری و جذب افراد خبره دارد.
در پایان، شرکتکنندگان سوالات خود را مطرح نموده و سخنرانان وبینار به این سوالات پاسخ دادند.
به نظر میرسد صنعت گردشگری تحت تاثیر هوش مصنوعی در حال تغییرات سریع و گستردهای است و متخصصین این حوزه باید چارچوبهای ذهنی خود را تغییر داده و برای پذیرش هوش مصنوعی در گردشگری و ادغام آن در کسب و کارهای مرتبط، خود را آماده کنند.