برگزاری وبینار تجربیات دوره دکتری گردشگری و مهماننوازی در کشورهای مختلف
جامعه متخصصین گردشگری فارسی زبان در راستای اهداف خود در ارتقا و گسترش گردشگری، چهارشنبه 23 خرداد 1403 ((June 12, 2024، میزبان وبیناری با عنوان "تجربیات دوره دکتری گردشگری و مهماننوازی در کشورهای مختلف" بود. دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در کشورهای دیگر دارند در تمامی رشتهها، از جمله گردشگری، همواره به دنبال ارتباط گرفتن با کسانی هستند که این مسیر را طی کردهاند تا بتوانند پرسشهای خود را مطرح و از تجربیات آنها استفاده کنند. هدف از برگزاری این وبینار، ایجاد یک کانال ارتباطی با دانشجویان و فارغاتحصیلان ایرانی رشته گردشگری در پنج کشور استرالیا، امریکا، هنگ کنگ، ایران و فرانسه بود تا تجریبات خود را در اختیار علاقمندان قرار دهند.
در این وبینار، دکتر کوروش اسفندیار، فارغالتحصیل از دانشگاه ادیت کوآن استرالیا، خانم حکیمه نصیری دانشجوی سال آخر دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ، خانم طاهره شاهی دانشجوی سال آخر دکتری دانشگاه علامه طباطبایی ایران، خانم سارا سادات مکیان دانشجوی ترم آخر دکتری دانشگاه گوربن فرانسه، و آقای دکتر مجتبی شاهولی فارغالتحصیل از دانشگاه پنسیلوانیای امریکا، به عنوان سخنران حضور یافتند و تجربیات دوره دکتری گردشگری خود را به اشتراک گذاشتند
مباحث مطرح شده در سه بخش ارائه شد. بخش اول شامل پیشنیازهای علمی و پژوهشی برای ورود به دوره دکتری، اخذ ویزا، بورسیههای تحصیلی و هزینههای زندگی در هر کدام از این کشورها بود که تمامی اعضای پنل در این موارد صبحتهای خود را ارائه کردند. در بخش دوم صحبتها، سخنرانان محترم چالشها و فرصتهایی که در دوره دکتری با آنها مواجه بودند را مورد بحث قرار دادند؛ از جمله فرصتها و چالشهای آموزشی، روحی و روانی و فرهنگی. در بخش سوم، پیامدهای تحصیل در این پنج کشور با توجه به فرهنگ آن جوامع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای پنل پاسخگوی سوالات شرکتکنندگان وبینار بودند.
نکته قابل توجه این وبینار، پی بردن به اهمیت کشور مقصد در هنگام اقدام کردن برای ادامه تحصیل در رشته گردشگری بود. تحصیل در دوره دکتری در رشته گردشگری در کشورهای مختلف یکسان نیست، برای مثال در اروپا و استرالیا دانشجویان در بدو ورود، نوشتن رساله دکتری خود را آغاز و ظرف مدت سه سال دفاع میکنند در حالی که در امریکا و ایران دوره دکتری حدودا پنج ساله است. علاوه بر این، هر یک از این کشورها، با توجه به وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تجربهای منحصربفرد را برای دانشجویان به همراه دارد و بسیار مهم است افراد پیش از وارد شدن به دوره دکتری با بررسی دقیق و با اشراف به تمامی مسائل، کشور محل تحصیل خود را انتخاب کنند.