[vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”10″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=””]

برگزاری وبینار راهکارهای جذب گردشگر از کشورهای آسیایی با تاکید بر بازار چین

 


شبکه متخصصین گردشگری فارسی زبان چهارشنبه گذشته٬ هفده مردادماه ۱۴۰۳ (۷ آگوست ۲۰۲۴ میلادی) میزبان برگزاری وبینار راهکارهای جذب گردشگر از کشورهای آسیایی با تاکید بر بازار چین بود. هدف از برگزاری این وبینار٬ شناسایی بازارهای شرق آسیا و مشخصا چین به عنوان بزرگترین بازار گردشگرفرست در دنیا٬ شناسایی نیازهای این گردشگران٬ اقدامات انجام شده در بخش دولتی و خصوصی٬ و در نهایت راهکارهای جذب گردشگر از بازار چین و افزایش سفر به ایران از این بازار بود. 


در ابتدای وبینار که با مدیریت جناب آقای عباس واقفی فعال گردشگری و مشاور ارشد بازاریابی گردشگری شرکت ایران‌دوستان برگزار شد٬ جناب آقای پروفسور جعفری و آقای دکتر وفاداری به مهمانان و شرکت‌‌کنندگان خیرمقدم گفتند. در بخش افتتاحیه٬ آقای پروفسورجعفری به معرفی بازار چین و رشد روزافزون این بازار پیش از همه‌گیری کویید پرداختند و بر اهمیت این بازار تاکید کردند. 

 


برگزاری وبینار راهکارهای جذب گردشگر از کشورهای آسیایی با تاکید بر بازار چین
 

سخنران اول وبینار سرکارخانم مهدیه جهانگیر دکترای گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی بودند که استاد آموزش کمکی در کالج مشترک بین‌المللی گردشگری دانشگاه ایالتی آریزونا (HAITC) در هاینان، چین نیز بودند. ایشان نزدیک به پانزده سال تجربه راهنمای گردشگری به زبان چینی دارند. خانم دکتر جهانگیر در مورد شناخت گردشگران چینی٬ ویژگی‌های جمعیتی٬ ترجیحات فرهنگی٬ و انگیزه‌های سفر در این بازار صحبت کردند که عمده صحبت‌ها مبتنی بر مطالعات آکادمیک انجام‌ شده بود. بخش دوم صحبت‌های ایشان به راهکارهای جذب گردشگر چینی از جمله تاثیر روابط دیپلماتیک در تصمیم‌گیری این گردشگران٬ جاذبه‌های برند٬ تاثیر بازاریابی دهان به دهان٬ و ایجاد تجربه منحصربفرد مانند شام ایرانی برای گردشگران چینی اختصاص یافت. 

 

در بخش بعدی جناب آقای شفیعی موسس و مدیرعامل مجموعه گردشگری پردیسان گشت و عضو هیات مدیره انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و رییس جامعه تورگردانان سخنرانی خود را ارائه فرمودند. طی سخنرانی٬ ایشان به عوامل اثرگذار بر تصمیم‌گیری گردشگران چینی پرداختند. به گفته آقای شفیعی٬ عواملی مانند آشنایی با فرهنگ و تاریخ٬ تجربه سفر٬ خرید٬ و تفریح از جمله این عوامل مهم به شمار می‌روند. سپس بر اساس تجربه کار در این بازار٬ از دید یک مجری تور٬ به استراتژی‌های مهمی از جمله ارتباط با آژانس‌های محلی٬ ارتباط با افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی٬ و ضرورت در نظر گرفتن نیازهای گردشگران چینی مانند عدم فشردگی برنامه تور و در نظر گرفتن زمان کافی برای وعده‌های غذایی اشاره کردند. 

 

سخنران سوم وبینار جناب آقای دکتر شجاعی٬ فارغ‌التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی با دوازده سال فعالیت در بخش خصوصی و شش سال در بخش دولتی در سمت مدیر کل دفتر بازاریابی گردشگری خارجی٬ در مورد اقدامات دولت ایران برای جذب گردشگران بازار چین صحبت کردند. بر اساس صحبت‌های ایشان٬ اقداماتی مانند لغو روادید انفرادی برای گردشگران چینی٬ وارد کردن بحث گردشگری در سند راهبردی ۲۵ ساله کشور٬ بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی٬ و تولید انواع محتوا برای این بازار٬ از جمله اقدامات دولت ایران در سال‌های اخیر بوده است. ایشان همچنین به رشد ۳۵درصدی که ایران در ورود گردشگر چینی در شش ماه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۹۸ داشته است اشاره کردند. آقای دکتر شجاعی در ادامه٬ به راهکارهای جذب گردشگر از این بازار از جمله تلاش برای درگیر کردن خطوط هوایی بیشتر و استفاده از فرودگاه‌های بین‌المللی کلان شهرها برای ورود و خروج گردشگر پرداختند که این اقدامات می‌‌تواند بر تسریع ورود گردشگر از شرق آسیا و بویژه چین موثر باشد. 

 

در سخنرانی آخر٬ جناب آقای سعید فکری٬ کارشناس گردشگری با تخصص در تورهای ورودی و خروجی و همچنین رییس هیئت مدیره شرکت خدمات مسافرتی و جهانگری کوله بار سفر٬ در مورد علل رشد گردشگری ورودی چین به کشور صحبت کردند که نشات گرفته از رخدادهای بین‌المللی مانند بهارعربی یا کودتای ترکیه بود. ایشان با دید انتقادی بر لزوم تصمیم‌گیری سریع در بخش دولتی بویژه در مواقعی که ایران شاهد جذب گردشگران دیگر کشورها است٬ لزوم حضور کارشناسان خبره در بخش گردشگری در دولت جدید و نیز گران بودن مقصد ایران نسبت به دیگر مقاصد مشابه اشاره کردند و سپس طی مقایسه‌ای با مقصد کوبا که رشد موفقیت‌آمیزی در جذب گردشگر در پنج سال گذشته داشته است٬ بر اقدامات سریع مانند تقویت خطوط هوایی کشور تاکید کردند.

 

در بخش پایانی وبینار٬ جناب آقای عباس واقفی جمع‌بندی کاملی از سخنرانی‌ها ارائه نموده و آقای دکتر وفاداری به لزوم کار تخصصی بر روی انواع بازارها در شرق آسیا جهت ظرفیت‌سازی اشاره کردند. 

 

شگرف امیدوار است با به اشتراک‌گذاری ایده‌های کارشناسی کارشناسان و فعالان بخش گردشگری٬ ایران عزیز در آینده‌ی نزدیک بتواند سهم بیشتری در جذب گردشگر از بازارهای شرق آسیا و بویژه چین داشته باشد. 

 








[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”10″][/vc_column][/vc_row]