برگزاری وبینار «وبینار مهمان نوازى و نقش سرمايه انسانى در آن» در تاریخ ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۳(۱۶ اکتبر ۲۰۲۴) به صورت آنلاین
وبینار «مهماننوازی و نقش سرمایه انسانی» به میزبانی شبکه متخصصین گردشگری فارسیزبان (شگرف) در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ (۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) با مدیریت جناب آقای دکتر مهدی حسینی برگزار شد. این وبینار پنجمین نشست از مجموعه وبینارهای کمیته مهماننوازی شگرف بود که با استقبال متخصصان و علاقهمندان به صنعت گردشگری همراه شد.

در ابتدای این وبینار، جناب آقای دکتر کاظم وفاداری و آقای دکتر مهدی حسینی به مهمانان خوشآمد گفتند و به اهمیت این موضوع در توسعه صنعت گردشگری و مهماننوازی اشاره کردند.
اولین سخنران وبینار، دکتر ارمغان صادقبیگی، به بررسی استراتژیهای کاربردی در مدیریت استعدادها پرداختند. ایشان تأکید کردند که تفاوت هتلهای امروزی در سرمایه انسانی آنهاست، چرا که هتلها از نظر فیزیکی و تکنولوژیکی بسیار شبیه به هم شدهاند.
دکتر صادقبیگی به اهمیت شناسایی، نگهداری و توانمندسازی سرمایههای انسانی اشاره کردند و توضیح دادند که برای استخدام و مدیریت منابع انسانی بااستعداد، باید به شایستگیهای کلیدی افراد همچون هوش هیجانی، توانایی حل مسئله و مدیریت بحران توجه داشت. ایشان همچنین به اهمیت آموزش مستمر مدیران و نیروی انسانی پرداختند و این که تقویت نیروی انسانی از لحاظ مالی، یادگیری، و تصمیمگیری نقش مهمی در موفقیت هتلها دارد. ایشان همچنین به این نکته مهم اشاره کردند که سرمایههای انسانی برتر در سازمانهای برتر میمانند و به همین دلیل لازم است مدیران بخش مهماننوازی ذهنیت آموزشی داشته باشند و همواره آموزش موثر را در برنامههای کارکنان خود قرار دهند.
سخنران بعدی، دکتر مهنا نیکبین، به بررسی چالشها و فرصتهای نسل Z در صنعت مهماننوازی پرداختند. ایشان توضیح دادند که این نسل با تفاوتهای چشمگیری نسبت به نسلهای قبل، به دنبال انعطافپذیری، تنوع شغلی و تعامل بیشتر هستند. نسل Z به دلیل رشد در عصر دیجیتال به فناوریهای نوین علاقهمند هستند و این ویژگی آنها میتواند فرصتهای جدیدی را در صنعت مهماننوازی ایجاد کند. دکتر نیکبین همچنین به اهمیت توجه به مسئولیتهای اجتماعی و محیط زیستی در تعامل با این نسل اشاره کردند و گفتند که مدیران باید برای ارتباط با این نسل استراتژیهای تعاملی و پویا داشته باشند و آنها را در فرایند تصمیمگیری دخیل نمایند.
جناب آقای محمد نادعلیان، مدیرکل هتل اسپیناس خلیج فارس، در سخنرانی خود به اهمیت سرمایه انسانی در هتلداری پرداختند. ایشان بر این باور بودند که فاکتور اصلی موفقیت هتلها ارائه خدمات باکیفیت است که توسط سرمایه انسانی شایسته و متعهد ارائه میشود. آقای نادعلیان همچنین از چالشهای موجود در هتلداری ایران سخن گفتند و به اهمیت ارزیابی و پاداشدهی کارکنان بر اساس شاخصهای عملکردی تأکید کردند. ارزیابی و پاداش عملکرد کارکنان هتل اسپیناس بر اساس استراتژی BSC در حال اجرا است. این استراتژی بر اساس چهار شاخص یادگیری و رشد٬ عملکرد داخلی٬ رضایت مهمانان٬ و امور مالی سازمان٬ عملکرد کارکنان را ارزیابی می کند و بر این اساس به آنها پاداش میدهد.
از نظر ایشان اهمیت آموزش و رشد توسعه نیروی انسانی٬ راهی به سوی ساختن سرمایه انسانی وفادار است.
دکتر نادر رفتاری، مالک و سرمایهگذار برند رفتاری، درباره اهمیت نگهداری منابع انسانی در کسب و کار خود صحبت کردند. ایشان توضیح دادند که تعامل سازنده با کارکنان و توجه به دغدغههای آنها٬ همواره از استراتژیهای کلیدی برای کاهش نرخ جابجایی نیروی انسانی در این سازمان بوده است. جناب آقای رفتاری همچنین بر اهمیت ارائه خدمات جانبی علاوه بر حقوق، به کارکنان اشاره کردند و اظهار داشتند که این اقدام باعث افزایش وفاداری کارکنان به سازمان میشود.
آخرین سخنران وبینار، دکتر احسان تقیزاده انصاری، دانشجوی دکتری دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیا در بارسلون، به بررسی مدیریت استعدادها در صنعت مهماننوازی پرداختند. ایشان پس از ارائه تعاریف مختلف از واژه استعداد و شاخصهای مربوط به آن، به نتایج پژوهش خود که در مصاحبه با مدیران هتلهای بارسلونا انجام شده بود، اشاره کردند. دکتر تقیزاده انصاری نتیجه گرفتند که مدیریت صحیح استعداد میتواند به توسعه صنعت هتلداری و بهبود تعاملات انسانی در این حوزه کمک شایانی کند.
در پایان٬ سخنرانان محترم پاسخگوی پرسشهای شرکتکنندگان و مهمانان وبینار بودند.
این وبینار با ارائههای جامع و بحثهای تخصصی خود به اهمیت و نقش سرمایه انسانی در صنعت مهماننوازی پرداخت. سخنرانان با تأکید بر مدیریت استعدادها و سرمایه انسانی، توجه به نسل جدید نیروی کار٬ و استراتژیهای نگهداری و توسعه منابع انسانی، تلاش کرد تا چشمانداز روشنی از چالشها و فرصتهای این حوزه را به شرکتکنندگان ارائه دهد.
برای مشاهده وبینار و اطلاعات بیشتر به بخش وبینارهای سایت شگرف مراجعه نمایید. (https://shegarf.org/pastwebinars)