اولین کنگره ایرانیان فعال در صنعت گردشگری
گردشگری پایدار و تابآور در ایران
26 و 27 آذر ماه 1401
هدف از برگزاری نشست اول این کنگره ایجاد زمینه ای برای به اشتراک گذاشتن دانش نظری و عملی و ارائه راه حل های کاربردی به¬منظور پیاده سازی و تحقق “گردشگری پایدار و تاب آور در ایران” است. این کنگره با گرد هم آوردن پژوهشگران و فعالان گردشگری فارسی زبان در داخل و خارج از کشور قصد دارد تا زمینه مناسبی برای مطرح کردن آخرین دستاوردهای علمی و حرفه ای گردشگری و هتلداری به زبان فارسی فراهم آورد و پیشنهادهای راهگشا برای احیاء و باز آفرینی این صنعت ارائه کند. منظور از فارسی زبانان، همه ایرانی ها از قومیت های مختلف از سراسر دنیا و همچنین، شهروندان کشورهای دیگر، اعم از ایرانی یا غیر ایرانی، است که می توانند به زبان فارسی صحبت کنند.
اهمیت گردشگری پایدار و تاب آور، به ویژه بعد از وقوع بحران کرونا، در همه کشورها بیش از گذشته مورد تاکید و توجه پژوهشگران و فعالان قرار گرفته است. کشور ایران نیز با توجه به اهمیت انواع مختلف گردشگری و رویدادهای گوناگون و نقش موثر آنها در اقتصاد ملی و محلی، از این قاعده مستثنی نیست و توجه ویژه به این موضوع را بایستی در اولویت های این صنعت قرار دارد. مسیر پیش رو برای احیاء گردشگری، مستلزم درک نیازها و راهبردهای متفاوتی است تا کسب و کارهای مرتبط بتوانند به طور کارآمدتری با شرایط بحران فعلی و بحران های محتمل آینده روبرو شوند. بنابراین، ارائه ایده ها و روش های جدید و کارآمد که زمینه گردشگری پایدار و تاب آور را برای بخش های مختلف این صنعت فراهم آورد، بیش ازپیش ضروری و حیاتی به نظر می آید.
در این کنگره به حوزه های زیر پرداخته خواهد شد:
– بحران و راهبردهای کوتاه مدت و بلند مدت بازیابی گردشگری و هتلداری
– مدیریت بحران و تاب آوری در گردشگری
– توسعه پایدار مقصدهای گردشگری
– نقش تکنولوژی در بازیابی گردشگری و هتلداری
– رویکردهای نوآورانه انواع گردشگری (مانند فرهنگی، بوم¬شناسی، مذهبی، تبارشناسی (Diaspora، و سلامت)
– رفتار گردشگران و جوامع میزبان در دوران بحران
– آموزش منابع انسانی برای افزایش تاب آوری کسب و کارهای گردشگری درشرایط بحران
– مهمان نوازی
در مدت برگزاری دو روزۀ این کنگره (26 و 27 آذرماه 1401 مصادف با 17 و 18 دسامبر 2022) در هتل …..واقع شهر تهران، با حضور بیش از 500 نفر از فارسی زبان های صاحب نظر و فعال در حوزه گردشگریِ ساکن در داخل و خارج از ایران، سخنرانی ها و نشست های گفتگو در موضوعات فوق برنامه ریزی و اجرا خواهد شد. همچنین، در این کنگره، نتایج تحقیقات پژوهشگران، دانشجویان و دست اندرکاران در قالب مقاله ارائه خواهد شد. مقالات برتر این کنگره برای انتشار در مجلات معتبر علمی و کتابThe Bridging Tourism Theory and Practice تحت ناشر Emerald در نظر گرفته خواهد شد. در بخش دیگر کنگره، کارگاه های علمی و تجربی برای پژوهشگران، دانشجویان و همچنین فعالین گردشگری، برنامه ریزی و اجرا خواهد گردید.
پس از مدت دو روز کنگره، امکان برگزاری و اجرای فعالیت های گوناگون به شرح زیر فراهم است:
) برگزاری کارگاه های یک روزه با حضور اساتید و فعالان ایرانی ساکن در داخل و خارج ایران در شهری که علاقه مند به میزبانی می باشد. در این کارگاه ها موضوعات گوناگونی با تمرکز بر شهر میزبان مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد.
2) برگزاری برنامه آنلاینِ حداکثر یک روزه در روز جهانی گردشگری با سخنرانی ها و نشست های گفتگو در ارتباط با گردشگری پایدار و تاب
آور ایران در راستای محور پیشنهادی سازمان جهانی گردشگری برای سال 2022.