اخبار شگرف

< ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ >

شبکه متخصصین گردشگری فارسی‌زبان (شگرف) روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ (۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) وبیناری علمی با موضوع انتشار و چاپ مقالات گردشگری و مهمان‌نوازی برگزار کرد. این رویداد به مدیریت سرکار خانم دکتر مریم صداقت برگزار شد و سخنرانان برجسته‌ای از حوزه گردشگری در آن حضور داشتند. این وبینار با هدف آشنایی پژوهشگران با روند نگارش، انتشار و تعامل حرفه‌ای در فرآیند چاپ مقالات علمی برگزار شد.


این وبینار به بررسی فرایند چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر گردشگری و مهمان‌نوازی می‌پردازد. در این رویداد، روش‌ها و استراتژی‌های نگارش مقالات علمی برجسته، انتخاب مجلات مناسب، ارسال مقاله، پاسخ به داوری‌ها، و نحوه افزایش شانس پذیرش مقالات بررسی خواهند شد. همچنین، شرکت‌کنندگان با معیارهای اصلی سردبیران و داوران برای پذیرش مقالات آشنا می‌شوند


ابتدا، آقای دکتر رستگار، عضو هیئت مدیره و سخنگوی شگرف، به توضیح فعالیت‌های این شبکه از آغاز تا کنون پرداختند. سپس، آقای دکتر رسولی‌منش، عضو هیئت مدیره و دبیر شگرف، گزارشی از پیشرفت برنامه‌های شبکه متخصصین گردشگری فارسی‌‌زبان ارائه نمودند. آقای پروفسور جعفری نیز در ادامه به ضرورت تشکیل این شبکه اشاره کرده و افزودند که به منظور عدم وابستگی به مرز‌های کشور‌های فارسی‌زبان، پراکندگی فارسی‌زبانان در جهان و استقرار سازمان جهانی گردشگری در اسپانیا، شگرف در این کشور ثبت شده است. 


در دنیای امروز که گردشگران به دنبال تجربیات اصیل و منحصر به فرد هستند، میراث فرهنگی ناملموس به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند در صنعت گردشگری شناخته می‌شود. آیین‌های سنتی، جشنواره‌های فرهنگی و رسوم محلی، همگی فرصت‌های بی‌نظیری برای خلق تجربیات ماندگار در صنعت گردشگری هستند. در همین راستا،  شبکه متخصصین گردشگری فارسی زبان (شگرف) در سیزدهمین وبینار تخصصی خود در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ (۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی)، میزبان وبینار میراث فرهنگی ناملموس و نقش آن در جذب گردشگر بود. این وبینار به مدیریت سرکارخانم دکتر آزاده عابدین‌زاده و با حضور جمعی از متخصصان برجسته این حوزه برگزار شد. 


در ابتدای جلسه دبیرکمیته خانم آزاده عابدین زاده در رابطه با تصمیمات جلسه قبلی کمیته وموضوعات مطرح دردستور جلسه گزارشی ارایه و اعضاء کمیته پیرامون آن بحث وتبادل نظروگفتگوکردند،سپس در مورد وضعیت کنونی گردشگری بویژه در کشورهای فارسی زبان نیز تبادل نظرشد. در ادامه جلسه در مورد اهداف و وظایف کمیته وفعالیت آن تبادل نظر شدوتعدادی از کارگروهای مشورتی ذیل این کمیته مشخص شد. در آینده نزدیک با هدف بهره گیری از خرد جمعی با رویکرد تخصصی از صاحب نظران و فعالین واستادان مرتبط در حوزه های موردنظرجهت همکاری دعوت به عمل خواهد آمد.


میراث فرهنگی ناملموس نقش مهمی در فرآیند تصمیم‌گیری بسیاری از گردشگران هنگام انتخاب مقصد دارد. جاذبه های میراثی برای سال‌های بسیاری مورد توجه گردشگران و علاقمندان به مشرق زمین بوده است. طراحی مسیرهای گردشگری بر اساس آیین های پر جنب و جوش و رویدادهای فرهنگی هر منطقه می تواند فرصت‌های ارزشمندی را برای گردشگران و مجریان تور فراهم کند.

برای استفاده از این فرصت، مدیران تور باید دانش و تخصص لازم را در زمینه میراث فرهنگی ناملموس برای توسعه تورهای تجربه‌محور در میان گروه های قومی و جوامع محلی با رویکرد آینده‌نگر داشته باشند. در واقع می توان برای هر روز تقویمی یک رویداد ویژه بر اساس ارزش‌های فرهنگی غنی تعریف کرد.


وبینار «مهمان‌نوازی و نقش سرمایه انسانی» به میزبانی شبکه متخصصین گردشگری فارسی‌زبان (شگرف) در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ (۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) با مدیریت جناب آقای دکتر مهدی حسینی برگزار شد. این وبینار پنجمین نشست از مجموعه وبینارهای کمیته مهمان‌نوازی شگرف بود که با استقبال متخصصان و علاقه‌مندان به صنعت گردشگری همراه شد.


دراین جلسه درخصوص اعضای جدید کمیته ها، جلسه مشترک هیئت مدیره با اعضای کمیته های شگرف، نمایشگاه فیتور، داشبورد هیئت مدیره (سایت)، همکاری با سازمان اکو و منطقه ای یونسکو، و دوره های آموزشی شگرف بحث و بررسی صورت پذیرفت و تصمیمات لازم اخذ گردید.


روز بزرگداشت مولانا، یکی از شاعران و عارفان برجسته ایرانی، فرصتی مهم برای توسعه گردشگری فرهنگی و معنوی است به ویژه در مناطقی که با زندگی و آثار او پیوند خورده اند. آثار مولانا، مانند «مثنوی معنوی» و «دیوان شمس»، تأثیری جهانی بر ادبیات, عرفان و فرهنگ داشته‌اند و همین موضوع می‌تواند به جذب گردشگران علاقه‌مند به فرهنگ و فلسفه او در کشورهای فارسی زبان کمک کند. 


گردشگری با شیوه مهمان نوازی‌اش، بستر گفتگو، تفاهم، همزیستی، پایداری و صلح را میسر می‌کند. روز جهانی گردشگری بر شهروندان دهکده جهانی مبارک باد. 

روز جهانی گردشگری امسال با عنوان گردشگری و صلح نام گذاری شده است. حول این محور رسانه شگرف مصاحبه ای را با پروفسور جعفری(رییس هیئت مدیره شگرف) ترتیب داده است.

< ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ >