همزمان با نمایشگاه فیتور ۲۰۲۵ هماندیشی شگرف با حضور جمعی از متخصصین و فعالان گردشگری فارسیزبان درهتل ملیا کاستیلا (Meliá Castilla) شهر مادرید برگزار شد.
در ابتدای این نشست، پروفسور جعفری رئیس هیئت مدیره شگرف، به بیان اینکه هماکنون تعداد اعضای شبکه متخصصین گردشگری فارسی زبان نزدیک به ۵۰۰ نفر و زبان فارسی و تخصص گردشگری از مهمترین عوامل حضور علاقهمندان به همکاری با این شبکه است، پرداختند. در ادامه، اهداف و برنامههای شگرف را بیان نموده و تاکید کردند که در آینده جوایز سالانه شگرف برای پایاننامههای برتر و افراد تاثیرگذار بر اساس شاخصهای تعیین شده اعطا خواهد شد. همچنین، با توجه به پنجاهمین سالگرد فعالیت UN Tourism، به ذکر مطالبی در خصوص نحوه شکلگیری، اهداف و تغییرات این نهاد در پنج دهه گذشته پرداختند. سپس، تصاویری از تولد شگرف درسال ۲۰۲۲، تصاویر پخش شده در تاجیکستان و یک ویدیو از روشهای همکاری علم و عمل به نمایش گذاشته شد.
شبکه متخصصین گردشگری فارسیزبان (شگرف) در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۳ (۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) وبینار تخصصی «مهماننوازی، هنر و معماری» را با مدیریت امیدرضا کاظمی برگزار کرد. این وبینار با هدف بررسی پیوند عمیق میان هنر، معماری و مهماننوازی و تأثیر آنها در خلق تجربههای ماندگار برای مهمانان، برگزار شد. دکتر کاظم وفاداری و پروفسور جعفری، با خوشامدگویی به شرکتکنندگان، بر اهمیت بینرشتهای بودن این وبینار و نقش هنر و معماری در صنعت مهماننوازی تاکید کردند. امیدرضا کاظمی، مدیر پنل، در ادامه به تبیین اهداف وبینار پرداخت و مهماننوازی را مفهومی فراتر از ارائه خدمات اولیه دانست. وی بر پیوند فرهنگ، تاریخ، و معماری در خلق تجربههای بینظیر تاکید کرد و وبینار را فرصتی برای کاوش در این پیوند و یافتن راهکارهایی برای ترکیب بسترهای هنری و اصول میزبانی جهت طراحی تجربههای فراموشنشدنی برای مهمانان در ایران معرفی نمود.
بیست و هفتمین جلسه هیات مدیره شگرف با حضور اکثریت اعضا در تاریخ جمعه هفتم دسامبر ۲۰۲۴ مصادف با ۱۷ آذرماه ۱۴۰۳ تشکیل گردید. در این جلسه پس از مرور مصوبات جلسه قبل، موارد ذیل مطرح گردید.
در ابتدا درمورد اعضای افتخاری از کشورهای تاجیکستان و ازبکستان بحث و تبادل نظر صورت گرفت، و مقرر گردید دکتر وفاداری این اعضا را نهایی کنند. در ادامه دکتر انصاری تفاهم نامه پیشنهادی با بنیاد علمی اکو را مطرح نمود و مقرر گردید با هماهنگی پروفسور جعفری و دکتر وفاداری این تفاهم نامه مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و برای امضا آماده شود.
شبکه متخصصین گردشگری فارسیزبان (شگرف) روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ (۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) وبیناری علمی با موضوع انتشار و چاپ مقالات گردشگری و مهماننوازی برگزار کرد. این رویداد به مدیریت سرکار خانم دکتر مریم صداقت برگزار شد و سخنرانان برجستهای از حوزه گردشگری در آن حضور داشتند. این وبینار با هدف آشنایی پژوهشگران با روند نگارش، انتشار و تعامل حرفهای در فرآیند چاپ مقالات علمی برگزار شد.
این وبینار به بررسی فرایند چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر گردشگری و مهماننوازی میپردازد. در این رویداد، روشها و استراتژیهای نگارش مقالات علمی برجسته، انتخاب مجلات مناسب، ارسال مقاله، پاسخ به داوریها، و نحوه افزایش شانس پذیرش مقالات بررسی خواهند شد. همچنین، شرکتکنندگان با معیارهای اصلی سردبیران و داوران برای پذیرش مقالات آشنا میشوند
ابتدا، آقای دکتر رستگار، عضو هیئت مدیره و سخنگوی شگرف، به توضیح فعالیتهای این شبکه از آغاز تا کنون پرداختند. سپس، آقای دکتر رسولیمنش، عضو هیئت مدیره و دبیر شگرف، گزارشی از پیشرفت برنامههای شبکه متخصصین گردشگری فارسیزبان ارائه نمودند. آقای پروفسور جعفری نیز در ادامه به ضرورت تشکیل این شبکه اشاره کرده و افزودند که به منظور عدم وابستگی به مرزهای کشورهای فارسیزبان، پراکندگی فارسیزبانان در جهان و استقرار سازمان جهانی گردشگری در اسپانیا، شگرف در این کشور ثبت شده است.
در دنیای امروز که گردشگران به دنبال تجربیات اصیل و منحصر به فرد هستند، میراث فرهنگی ناملموس به عنوان گنجینهای ارزشمند در صنعت گردشگری شناخته میشود. آیینهای سنتی، جشنوارههای فرهنگی و رسوم محلی، همگی فرصتهای بینظیری برای خلق تجربیات ماندگار در صنعت گردشگری هستند. در همین راستا، شبکه متخصصین گردشگری فارسی زبان (شگرف) در سیزدهمین وبینار تخصصی خود در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ (۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی)، میزبان وبینار میراث فرهنگی ناملموس و نقش آن در جذب گردشگر بود. این وبینار به مدیریت سرکارخانم دکتر آزاده عابدینزاده و با حضور جمعی از متخصصان برجسته این حوزه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دبیرکمیته خانم آزاده عابدین زاده در رابطه با تصمیمات جلسه قبلی کمیته وموضوعات مطرح دردستور جلسه گزارشی ارایه و اعضاء کمیته پیرامون آن بحث وتبادل نظروگفتگوکردند،سپس در مورد وضعیت کنونی گردشگری بویژه در کشورهای فارسی زبان نیز تبادل نظرشد. در ادامه جلسه در مورد اهداف و وظایف کمیته وفعالیت آن تبادل نظر شدوتعدادی از کارگروهای مشورتی ذیل این کمیته مشخص شد. در آینده نزدیک با هدف بهره گیری از خرد جمعی با رویکرد تخصصی از صاحب نظران و فعالین واستادان مرتبط در حوزه های موردنظرجهت همکاری دعوت به عمل خواهد آمد.
میراث فرهنگی ناملموس نقش مهمی در فرآیند تصمیمگیری بسیاری از گردشگران هنگام انتخاب مقصد دارد. جاذبه های میراثی برای سالهای بسیاری مورد توجه گردشگران و علاقمندان به مشرق زمین بوده است. طراحی مسیرهای گردشگری بر اساس آیین های پر جنب و جوش و رویدادهای فرهنگی هر منطقه می تواند فرصتهای ارزشمندی را برای گردشگران و مجریان تور فراهم کند.
برای استفاده از این فرصت، مدیران تور باید دانش و تخصص لازم را در زمینه میراث فرهنگی ناملموس برای توسعه تورهای تجربهمحور در میان گروه های قومی و جوامع محلی با رویکرد آیندهنگر داشته باشند. در واقع می توان برای هر روز تقویمی یک رویداد ویژه بر اساس ارزشهای فرهنگی غنی تعریف کرد.
وبینار «مهماننوازی و نقش سرمایه انسانی» به میزبانی شبکه متخصصین گردشگری فارسیزبان (شگرف) در تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ (۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) با مدیریت جناب آقای دکتر مهدی حسینی برگزار شد. این وبینار پنجمین نشست از مجموعه وبینارهای کمیته مهماننوازی شگرف بود که با استقبال متخصصان و علاقهمندان به صنعت گردشگری همراه شد.